Samen gesteld

De dynamiek van het stiefgezin

Een boek voor ouders en stiefouders van samengestelde gezinnen/stiefgezinnen. Geschreven ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de Stichting Stiefgezinnen Nederland in 2004. Doel van het boek is grip krijgen op de krachten en emoties die spelen in dit eigentijds gezin. De theorie geeft inzicht en begrip voor ieders positie waardoor herkenning en erkenning ontstaan. Verder reikt het handvatten aan bij de "fusering" van twee verschillende gezinnen tot een nieuwe vorm van samenleven.
In dit veelzijdige boek wisselen theorie en praktijk elkaar af. Heldere info wordt levend gemaakt door tien hulpverleningstrajecten uit de praktijk van Boukje Overgaauw. Het laatste gedeelte van het boek bestaat uit boeiende en ontroerende ervaringsverhalen van (stief)ouders en een jongere die leven in een samengesteld gezin. Hulpverleners, huisartsen, docenten, advocaten, rechters en notarissen verschaft dit boek inzicht in de problematiek van samengestelde gezinnen.
Auteurs: Ietje Heybroek (maatschappelijk werkende binnen hulpverlening en haar praktijk) en Boukje Overgaauw. Beiden zijn (stief)moeder in hun eigen gezin. Ietje en Boukje zijn actieve leden van de Stichting Stiefgezinnen Nederland.

samengesteld
4e compleet herziene druk 2013
Prijs: € 19,90
Te bestellen: Uitgeverij SWP en de boekhandel
ISBN 978-9-0885-039-31
9789088503931
e-max.it: your social media marketing partner
Top